2011. december 1., csütörtök

A vándor történetei- Mia Drake a Roxfortban

1. Fejezet
A levél


Dumbledore, idegesen várakozott az íróasztala mögött ülve. Ideges volt, mert nem tudta mire vélni, a három napja történteket, de egyben izgatott is. A nem messze tőle lévő szekrény tetejéről, most a teszlek süveg is izgatottan várta az éjfélt. Új jövevénye érkezik a Roxfortnak, de nem is akármilyen, – már, ha a levél igazat mondott. - a levél mindent leírt, de egy olyan, sokat megélt varázsló, mint Dumbledore, hihet- e, egy egyszerű kézzel írott levélnek? Persze, minden bizonnyal, ma, amint éjfélt üt az óra, minden megvilágosodik számára is. A tanári karból még senkit sem értesített a történtekről. Úgy gondolta, hogy csak akkor lép a tettlegesség mezejére, ha valóban bekövetkezik a találkozás. Felnézett a régi, billenős órára és ismét átfutotta az előtte heverő levelet.

Öt perc múlva éjfél.

Három nappal ezelőtt:
                Dumbledore, a mostanában szokásos tevékenységét szerette volna űzni, ami az volt, hogy minél többet kiderítsen Denemről.  Már ép kényelmesen helyet foglalt az igazgatói székében, és hajolt volna a jegyzetei fölé, mikor hirtelen egy örvénylő, ezüstfolyam jelent meg, nem messze az asztalától. Érdeklődve figyelte a nem mindennapi jelenséget. Aztán valami kibukott az örvényből…
Egy levél…
                Úgy szálingózott a szobában, mit egy lágy szellő által fújta tollpihe. Aztán, mintha a levél gondolt volna egyet, leszállt, Dumbledore elé. Az ezüstörvény még nem zárult be.  Dumbledore érdeklődve figyelte a levelet, és már ép elő vette volna a pálcáját, hogy megvizsgálhassa a tartalmát, mikor az ezüst örvény ismét felderengett. Most egy tábla lila valami követte a levél útját, ami le is szállt végül, a levél tetejére. A lila táblán, egy cetli volt, amin a következő szerepelt, szépen ívelt, kézzel, írott cirádákkal:
„Aki a csokit szereti, rossz ember nem lehet!”
Dumbledore – igazgató- úrnak

                Dumbledore, óvintézkedések nélkül, hozzáért a cetlihez, mire az örvény bezárult. Leszedte az öntapadós cetlit a tábláról, és ezután láthatóvá vált a következő felirat:

Milka

                Lila csomagolása volt. Ha a cetlin lévő felirat is, igazat mondott, és Dumbledore tapasztalatai sem csalnak, ez mindenképen csak mugli édesség lehet. Csokoládé. Pár perces tétlen szemlélődés után, az igazgató úgy döntött, hogy kinyitja… a csokoládét. Finom tej csoki illat kezdte körbelengni a szobát.  Csábító volt, de Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola igazgatója, Dumbledore; félretolta azt és a levelet vizsgálta meg közelebbről. Miután első ránézésre, biztonságosnak ítélte, neki kezdett a precíz kibontásnak. Aztán kivette a félbehajtott írólapot és szétnyitotta. A következő állt benne:

Kedves, Dumbledore, a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola igazgatója!

                Állt benne, a megszólítás. Ez tetszett, az igazgatónak, így szórakozottan tört egy darabot a csokiból, melyet, - mielőtt tovább olvasta volna a levelet- a szájába helyezett.

Tudom, hogy levelem érkezése szokatlan, és váratlan az igazgató úr számára, de én mégis megkíséreltem ezt a különleges módot a kapcsolatfelvételre
Számításaim szerint a Milka is időben megérkezett, és mire ezt a levelet olvassa, a dimenzióörvény is eltünt. Remélem, nem zavartam meg a békéjét, de jelenleg nem vagyok abban a helyzetben, hogy személyesen tudjak találkozni, önnel.
Tudom, hogy a szeme megakadt; a félhold kerete mögül, a dimenzióörvény szón.
Egy másik világ szülöttjeként, szeretném felvenni az önökével, az önével a kapcsolatot. Úgy gondoltam, hogy mivel korom fiatal, így egy személyes találkozás után, felvételt nyerhetek a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Hosszas mérlegelés után, ez lenne a legjobb módja, a világuk megismerésére.
Jöttemre három nap múlva éjfélkor számítson, melynek helyszíne az irodája lesz!

Mia Drake
…………………………
Hivatásos Dimenzióvándor,
És Békefenntartó
A levél írója: Fenrond Risgul, Hivatalnoki Aktatologató és Kincstári Pénzérme Számláló.
Copyright by:   Teremtőjogi Iroda ©
És

Hercegnő Elhelyező

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sziasztok!
Remélem sok megjegyzést kapok! :)